Despre contraceptie

 

Dintotdeauna s-a cautat acea metoda ideala de contraceptie, care sa fie ieftina, accesibila, usor de folosit, non-toxica si daca se poate 100% eficienta atat impotriva sarcinii cat si a BTS-urilor (boli cu transmitere sexuala). Printre cele mai apreciate metode contraceptive se numara pilulele anticonceptionale, femeile preferand sa aleaga aceste pilule in locul altor metode contraceptive. Sunt insa numeroase discutii care au luat nastere pe seama folosirii anticonceptionalelor, unele dintre acestea adevarate, altele doar mituri.

Toate femeile se tem insa de anumite efecte secundare.
Sunt peste 1 milion de femei in Romania care iau anticonceptionale si care se pot confrunta cu efecte secundare care sa le faca sa nu se simta prea bine in corpul lor. Femeile care folosesc anticonceptionale, dar si cele care doresc sa aleaga acesta metoda contraceptiva pot beneficia de un nou supliment alimentar care protejeaza si inlatura efectele secundare generate de contraceptia orala si este destinat sa le faca sa se simta mult mai in siguranta, mult mai increzatoare si lipsite de griji atunci cand folosesc contraceptive orale.

Acest supliment alimentar contine acid folic, crom, guarana, pulbere de anghinare, extract de urzica si de ceai verde si cu doar un comprimat pe zi, efectele secundare ale anticonceptionalelor sunt contracarate. Fiecare componenta a acestui supliment unic are un rol bine stabilit, actionand impotriva durerilor de cap, scaderii libidoului, retentiei de apa, suprasolicitarii ficatului sau a kilogramelor in plus, acestea reprezentand motivele pentru care multe femei se tem sa foloseasca contraceptivele orale.

Cromul contribuie la metabolizarea mai rapida a zaharurilor si scade pofta de dulciuri. Cromul are rolul de a regla functiile pancreasului, astfel pofta de dulce dispare, ducand la scaderea in greutate.

Anual in Romania peste 1 milion de femei raman insarcinate, iar dintre acestea peste 700.000 avorteaza.

Femeile inca mai folosesc metode de protectie nesigure, precum metoda calendarului. Contraceptivele orale reprezinta una dintre cele mai sigure metode de a evita o sarcina nedorita, insa multe femei se tem de efectele secundare care pot aparea in unele cazuri inca de la administrare sau in urma folosirii de lunga durata a contraceptivelor orale.